image_alt

Het merk Atlantic

Groupe Atlantic

Beschikbare energie omzetten in duurzaam welzijn

Thermisch comfort, dat essentieel is voor ons welzijn, is een grote maatschappelijke uitdaging geworden vanwege de noodzaak om economische, ecologische en gezondheidsoverwegingen met elkaar te verzoenen.

Dit maakt de rol van GROUPE ATLANTIC nog belangrijker en versterkt ons in onze missie: «Beschikbare energie omzetten in duurzaam welzijn door het creëren van eco-efficiënte warmtecomfortoplossingen, op maat en toegankelijk voor iedereen».

Al meer dan 40 jaar is energie de grondstof die we gebruiken en omzetten in welzijn en comfort. Voortbouwend op onze sterke productiecultuur, maar ook door voortdurend te innoveren, zetten wij ideeën, vaardigheden en energie om in producten. Of beter: in intelligente systemen die het dagelijks leven van iedereen verbeteren.

Opgericht in Frankrijk

GROUPE ATLANTIC werd in 1968 in Frankrijk opgericht door twee ingenieurs, Paul Radat en Pierre Lamoure, en is nu een internationaal toonaangevend fabrikant van multi-energieverwarmingsoplossingen en marktleider in elektrische verwarming en boilers. Het bedrijf heeft meer dan 60% van de Franse SWW-markt in handen - de grootste markt ter wereld voor elektrische apparaten voor thermisch comfort. Het bedrijf is uitgegroeid tot een onderneming met 5.500 medewerkers en behaalt vandaag de dag een jaaromzet van 1.350 miljoen euro.

GROUPE ATLANTIC produceert meer dan 2 miljoen boilers per jaar en biedt een zeer uitgebreid assortiment buffervaten voor sanitair warm water, met capaciteiten van 10 tot 3000 liter. Sinds zijn oprichting heeft de groep een sterk portfolio opgebouwd van thermisch-comfortoplossingen, waaronder huishoudelijke verwarmingstoestellen en badkamerradiatoren, collectieve waterverwarmers, boilers en verwarmingstoestellen op hernieuwbare energie en ventilatiesystemen. De producten van het bedrijf worden wereldwijd verkocht in meer dan 60 landen en onder 3 grote merknamen, ATLANTIC, THERMOR en PACIFIC.

De industriële vestigingen van GROUPE ATLANTIC: bakermat van innovatie, knowhow en kwaliteit

image_alt
image_alt
Het merk Atlantic

Een wereldwijd gerenommeerd Frans merk

Atlantic is een gevestigde naam met een wereldwijde aanwezigheid en expertise op het vlak van verwarmingssystemen en apparaten voor uw dagelijks comfort.

Atlantic werd opgericht in 1968 in la Roche-sur-Yon in Frankrijk, door 2 ingenieurs, Radat en Lamoure.

Topdesign, innovatie en spitstechnologie worden bij de specialist in verwarmingssystemen en -apparaten voor uw warmtecomfort, Atlantic, voortdurend gecombineerd.

Wij hebben een compleet assortiment moderne en betrouwbare apparatuur ontwikkeld, zoals boilers, elektrische radiatoren, handdoekdrogers, zonneboilers, warmtepompen, enz. Zij vertegenwoordigen een levensstijl à la française en bieden u dag in dag uit een optimaal comfort en een besparing op uw verwarmingsfactuur.

Jaar na jaar is onze reputatie als Frans merk met een grote expertise en unieke knowhow over de hele wereld een begrip geworden. Vandaag de dag zijn we stevig verankerd in Frankrijk, in heel Europa, het Nabije en Midden-Oosten, Zuid-Afrika en zelfs in Azië en het Stille-Oceaangebied, met een constante groei en ontplooiing in de ganse wereld.

Bekijk de film over de knowhow en producten van Atlantic:

Atlantic is opgebouwd rond een aantal kernwaarden:
 • Kwaliteit.
 • Dynamiek.
 • Innovatie.
 • Moderniteit.
 • Topdesign.
 • Comfort.
 • Elegantie.
 • Efficiëntie.
 • Betrouwbaarheid.
 • Veiligheid.
 • Vertrouwen.
ATLANTIC BELGIUM

In België steunt de GROUPE ATLANTIC op een commercieel team dat attent is voor de behoeften van de markt en de klanten.

Atlantic Belgium streeft naar een optimale kwaliteit en service.

Een professioneel en efficiënt team zorgt ervoor dat voor elk probleem snel een passende oplossing gevonden wordt.

ATLANTIC BELGIUM commercialiseert in België warmtepompen, warmtepompboilers, elektrische boilers, een gamma elektrische radiatoren en badhanddoekdrogers, huishoudelijke, tertiaire, collectieve en industriële ketels en verstevigt elke dag haar positie van markleider in verwarming.

Ook vandaag streeft Atlantic Belgium er met haar deskundige visie naar om vakmensen te begeleiden op de steeds evoluerende markten en om voor hen nieuwe perspectieven te openen.