image_alt

Hoe uw verwarming installeren: ons advies

EENVOUDIGE EN SNELLE INSTALLATIE!

Een elektrisch verwarmingsapparaat installeren is kinderspel! Op voorwaarde dat u een beetje doe-het-zelver bent. Het is veel gemakkelijker te installeren dan centrale verwarming. Door enkele eenvoudige stappen te volgen, slaagt u er zonder problemen in.

   

DE JUISTE PLAATS

Het vinden van de juiste plaats in elke kamer vormt het uitgangspunt voor een optimale werking, vooral voor apparaten die elektronisch worden geregeld. Hun werking mag niet worden verstoord door tocht. Daarom is het beter ze niet onder ramen van slechte kwaliteit te plaatsen, noch bij de ingang van de kamer, noch op een plaats waar tocht de temperatuurregeling kan verstoren. Behalve in de badkamer waar de geldende elektrische veiligheidsvoorschriften moeten worden nageleefd, kan u ze tegen alle muren in huis plaatsen… Op voorwaarde natuurlijk dat er een geschikte stroomvoorziening voorhanden is.

BESCHERMING VAN DE GEBRUIKER EN VEILIG GEBRUIK VAN HET APPARAAT

Het beschermingsniveau van elektrische apparaten tegen spatwater wordt bepaald door hun IP-classificatie die aangeeft in welke zones van een natte ruimte deze toestellen veilig kunnen worden geïnstalleerd.

De toestellen van Atlantic hebben een IP-klasse tot IP24 en mogen worden geïnstalleerd in de zones 2 of 3 van uw badkamer, afhankelijk van de regelgeving in het land van installatie.

De IP-classificatie van Atlantic garandeert een veilig gebruik van haar apparaten.

image_alt
BEVESTIGING EN OPHANGING

Als u de aard van de draagmuur hebt vastgesteld (massief, hol, gipsplaat), kiest u een aangepaste boor en pluggen. Duid vervolgens de bevestigingspunten voor het apparaat aan op de muur en zorg ervoor dat het apparaat op minstens 15 cm van de vloer zal hangen. Alle informatie en montageschema's vindt u in de handleiding. Als u zeker bent van de merkpunten, boort u de gaten, steekt er de pluggen in en zet ze vast. De apparaten worden ofwel met bevestigingsbeugels, ofwel met haken geleverd. U steekt het apparaat in het stopcontact en bevestigt het aan de muur. Sommige apparaten kunnen, optioneel, met een staander worden geleverd.

   

ELEKTRISCHE AANSLUITING

Als u hiervoor niet zeker bent, contacteer dan een installateur. Schakel in ieder geval voor uw veiligheid de hoofdschakelaar uit! En raadpleeg de installatiehandleiding van het apparaat. De aansluiting moet gebeuren in overeenstemming met de op het typeplaatje aangegeven spanning en de conventionele kleuren voor de bedrading: nulleider (blauw), fase (bruin of rood in het algemeen), en tenslotte zwart als u een centrale programmering wenst en uw woning uitgerust is met stuurdraden. Alle apparaten van Atlantic zijn dubbel geïsoleerd en moeten niet geaard worden (geel-groene draad).