image_alt

Hoe uw verwarmingstoestel kiezen: ons advies

ELEKTRISCHE VERWARMING IS GESCHIKT VOOR IEDEREEN. MAAR U MOET WEL DE VERSCHILLENDE MOGELIJKHEDEN KENNEN OM GOED TE KUNNEN KIEZEN. KLEIN OVERZICHT VAN CONVECTIE, STRALING EN ZACHTE WARMTE.

Zowel in een huis als in een appartement is de verwarming een essentiële factor voor een comfortabel, behaaglijk gevoel. Of het nu gaat om nieuwbouw of om de vervanging van een bestaande installatie, de elektrische verwarming is niet achtergebleven. Troef: hoog aanpassingsvermogen en een waaier aan oplossingen in functie van ieders behoeften, soort woning en levensstijl. Het kunnen maken van de juiste keuze impliceert enige kennis van de verschillende technische opties die geboden worden: convectoren, stralingspanelen of radiatoren ‘zachte warmte’.

  

WELK VERMOGEN MOET MIJN TOESTEL HEBBEN?

Bij de berekening van het vermogen moet rekening gehouden worden met vijf parameters. Ten eerste, het isolatieniveau van de te verwarmen ruimte: hoe beter geïsoleerd en luchtdicht, hoe lager de warmtebehoefte. Ten tweede, de geografische ligging en het klimaat: de warmtebehoefte zal uiteraard verschillen als u in Estland woont of in Griekenland! Ten derde, de zoninstraling (voor een ruimte met veel zoninstraling, kan het vermogen met 5 tot 10 % verminderd worden). Ten vierde, het volume in kubieke meter (oppervlakte x hoogte), hoe groter, hoe meer vermogen, of eventueel meer toestellen. En tot slot, de gewenste comforttemperatuur – 100W per m² wordt aanbevolen voor een gemiddeld geïsoleerde woning.

  

INSCHATTING BENODIGD VERWARMINGSVERMOGEN

image_alt
Solius 2
STRALINGSPANELEN

Stralingspanelen zijn vrij goedkoop en verspreiden de warmte op twee manieren: door convectie en door straling, via aluminium weerstanden die achter een rooster zijn geplaatst. Voordeel: straling kan, net als de stralen van de zon, mensen verwarmen maar ook de muren, die op hun beurt de warmte weer gaan uitstralen en voor een langdurig warmtegevoel zorgen. Door de permanente straling kan een stralingspaneel de ruimtetemperatuur en het verbruik zeer nauwkeurig regelen.

  

  

Ontdek hier ons gamma stralingspanelen
Oniris
Radiatoren zachte warmte

De radiator ‘zachte warmte’ is het ultieme elektrische verwarmingstoestel! Installeer hem waar u maar wil, in woon- én slaapkamers, voor maximaal comfort. Dankzij zijn intelligente functies, zoals de intelligente sturing met aanwezigheids- en openraamdetectie, zorgt hij permanent voor een zachte en homogene warmteverspreiding. Hoe? Door de inertie. Dit komt door het gietijzeren of aluminium verwarmingselement of door een warmtegeleidende vloeistof. Het materiaal accumuleert de warmte en geeft deze vervolgens gelijkmatig af. Het comfort is vergelijkbaar met dat van een centraleverwarmingsinstallatie met gietijzeren radiatoren, alleen heeft u geen ketel nodig! 

  

  

 

Ontdek hier ons gamma Radiatoren zachte warmte