picto Convectoren ‘actieve warmte’
Verwarmingstechnologieën Convectoren ‘actieve warmte’
picto Convectoren ‘actieve warmte’
Werkingsprincipe

Het bekendste elektrische verwarmingsapparaat is de convector.

De allernieuwste convectoren zijn snel te installeren, gebruiksvriendelijk en uitgerust met verschillende soorten temperatuurregeling (elektronisch of mechanisch).

Ze kunnen in eender welke ruimte worden toegepast en kunnen die ook snel opwarmen. Ook handig is de verplaatsbare kit waarmee ze kunnen worden geïnstalleerd.


pictoMEER LEZEN

Hoe werkt het?

Zoals zijn naam het al zegt, is de werking van een convector gebaseerd op het convectieprincipe. De omgevingslucht komt het toestel langs onder binnen en warmt op door contact met het elektrisch verwarmingselement. De warme lucht stijgt doorheen het toestel en verlaat het apparaat via de openingen bovenaan. Het werkt op een gelijkaardige manier als een verwarmingskring. Warme lucht is lichter dan koude lucht zodat deze permanent van onder naar boven in het toestel circuleert.

Convectoren kunnen in eender welke ruimte worden toegepast. Ze zijn verkrijgbaar in vele modellen, met een breed vermogensbereik, talloze programmeeropties en verschillende stijlen. Ze zijn uiterst compact, gemakkelijk te installeren en eenvoudig in gebruik.

Voordelen

  • Snelle temperatuurstijging
  • Installatie- en gebruiksvriendelijk
  • Beperkte wandruimte nodig
  • Installatie mogelijk met verplaatsbare kit
  • Nauwkeurige en geïntegreerde elektronische bediening

Tips van Atlantic

Opdat uw convector optimaal kan functioneren, raadt Atlantic u aan hem niet verdekt op te stellen maar op een plaats waar de lucht vrij kan circuleren. Vermijd het toestel achter een deur of meubel te plaatsen of achter of onder een gordijn.