picto Openraamdetectie
Verwarmingstechnologieën Openraamdetectie
picto Openraamdetectie
Verspil uw energie niet aan het verwarmen van de buitenwereld

De openraamdetectie is een zeer handige functie. Het kan op zichzelf worden geïnstalleerd op een verwarmingspaneel of worden geïntegreerd in een meer geavanceerd systeem, zoals bijvoorbeeld de functie Intelligente Sturing.

De openraamdetectie beschermt uw verwarmingspaneel ook tegen vorst.

Met deze functie kan u zelfs 5% meer energie besparen dan bij een mechanische convector, zonder dat u aan comfort hoeft in te boeten.

De openraamdetectie werkt volledig automatisch, er is geen menselijke tussenkomst vereist om het systeem te activeren. Wanneer het geïnstalleerd is op uw verwarmingspaneel, kan iedereen ervan meegenieten. Natuurlijk haalt u er het meeste uit als uw toestel wordt geplaatst in een ruimte waar de ramen vaak open en dicht gaan.

« Dankzij de openraamdetectie hoeft u niet aan uw verwarmingspaneel te denken bij het verluchten van uw woning. En over de elektriciteitsfactuur hoeft u zich ook geen zorgen te maken! »


pictoMEER LEZEN

Hoe werkt het?

Het systeem bevat intelligente elektronische voelers die een open raam en de temperatuur detecteren. Alles gebeurt dus automatisch.

Openraamdetectie stap voor stap:

  1. U verlucht de ruimte.
  2. Het verwarmingspaneel detecteert een plotse temperatuurdaling en schakelt automatisch over op de antivorststand.
  3. U sluit de ramen.
  4. Het verwarmingspaneel detecteert een temperatuurstijging en keert terug naar de initiële verwarmingsmodus.

Lucien, specialist elektrische-verwarmingsoplossingen bij Atlantic Frankrijk: « Het openraamdetectiesysteem van Atlantic kan op zich al een extra energiebesparing tot 5% opleveren in vergelijking met een elektrische convector! ».

image_alt