picto Radiatoren ‘zachte warmte’
Verwarmingstechnologieën Radiatoren ‘zachte warmte’
picto Radiatoren ‘zachte warmte’
Werkingsprincipe

De radiator ‘zachte warmte’ omhult u met een zachte, constante en homogene warmte. Installeer hem waar u maar wil, in woon- én slaapkamers, voor maximaal comfort.

Dankzij zijn intelligente functies, zoals de intelligente sturing met aanwezigheids- en openraamdetectie, zorgt hij permanent voor een zachte en homogene warmteverspreiding. Hoe? Door de thermische inertie. Dit komt door het gietijzeren of aluminium verwarmingselement of door een warmtegeleidende vloeistof. Het materiaal accumuleert de warmte en geeft deze vervolgens gelijkmatig af.

Het comfort is vergelijkbaar met dat van centrale verwarming met gietijzeren radiatoren, alleen heeft u geen ketel nodig!


pictoMEER LEZEN

Hoe werkt het?

Thermische inertie is een chemisch principe waarbij u grote hoeveelheden warmte kan opslaan en vervolgens zacht en gelijkmatig verspreiden. Elektrische inertieradiatoren kunnen zelfs na het uitschakelen nog blijven werken en gedurende enige tijd warmte afgeven. De inertie moet worden geregeld. Anders zou het een tijdje duren om de ruimte op te warmen en zou het toestel blijven verwarmen wanneer u er niet meer bent. De geregelde inertieoplossingen van Atlantic zorgen voor een kwalitatieve inertieverwarming, terwijl een uitstekende reactiviteit van uw radiatoren wordt gegarandeerd.

Er bestaan verschillende soorten inertieradiatoren:

Radiatoren met een warmtegeleidende vloeistof in het verwarmingselement (bv. water of olie)

Radiatoren met een gietijzeren of aluminium verwarmingselement

Voordelen

  • Nauwkeurige regeling (bijna tot op 1/10e van een graad)
  • Weldadig gevoel door de zachte verspreiding
  • Homogene warmteverdeling
  • Vele modellen afgestemd op de strengste eisen
  • Langdurig warmtegevoel

Meer over de radiatoren

Vooroordelen

  • " Elektrische verwarming is oncomfortabel."

NIET WAAR. Geregelde inertie combineert de kwaliteiten van stralingswarmte (warmte die lijkt op die van de zon) met een zachte warmte (gelijkmatige, omhullende warmte). Door de hoge reactiviteit kan u uw verwarming snel en nauwkeurig aanpassen aan uw programmering.

  • "Elektrische verwarming is duur."

NIET WAAR. Met deze verwarmingsmethode kan u al uw kamers individueel regelen volgens uw wensen. Als u overdag graag 20°C heeft in uw woonkamer, maar slechts 17°C in uw slaapkamers, dan vormt dit geen enkel probleem dankzij de gepersonaliseerde programmering en de zoneregeling. Met elke graad minder, bespaart u 7 % op uw verwarmingsfactuur. Door de temperatuur per kamer te regelen, kan u uw energieverbruik volledig onder controle houden.

Tips van Atlantic

Voor nog meer comfort en besparingen kiest u voor de programmeer- en regeloplossingen van Atlantic. Het is de perfecte manier om uw budget onder controle te houden terwijl u toch blijft genieten van een aangename temperatuur.