picto Stralingspanelen ‘homogeen verspreide warmte’
Verwarmingstechnologieën Stralingspanelen ‘homogeen verspreide warmte’
picto Stralingspanelen ‘homogeen verspreide warmte’
Werkingsprincipe

Stralingspanelen ‘homogeen verspreide warmte’ verspreiden de warmte op twee manieren: door convectie en door straling, dankzij een aluminium verwarmingselement achter het frontpaneel.

Voordeel: straling kan, net als de stralen van de zon, mensen verwarmen maar ook de muren, die op hun beurt de warmte weer gaan uitstralen en voor een langdurig warmtegevoel zorgen.

De temperatuur en het verbruik kunnen zeer nauwkeurig worden geregeld en u blijft genieten van uw warmtecomfort.


pictoMEER LEZEN

Hoe werkt het?

Stralingspanelen verspreiden de warmte in rechte lijnen. Dit geeft een aangenaam warm gevoel, vergelijkbaar met dat van de zon.

Bij deze manier van verwarmen zijn de temperatuurverschillen tussen vloer en plafond zeer klein; daarom lenen stralingspanelen zich uitstekend voor leefruimtes en voor ruimtes met een hoog plafond.

De stralingspanelen zijn uitgerust met een zeer nauwkeurige (+/- 0,1°C) elektronische digitale thermostaat die zorgt voor een homogene temperatuur in de gehele ruimte en u nog meer energie helpt te besparen.

Ze zijn even eenvoudig te installeren als convectoren en ze bezorgen u een warmtegevoel vergelijkbaar met dat van de zon. Door hun elegante design passen ze in elk interieur.

Voordelen

  • Een zeer homogene en directe verspreiding van de warmte
  • Een aangenaam zacht gevoel omdat stralingswarmte de lucht niet uitdroogt
  • Een zeer nauwkeurige regeling
  • Een elegant design

Meer over stralingspanelen ‘homogeen verspreide warmte’

Vooroordelen

" Stralingspanelen laten vuilsporen achter op de muren en op de bovenkant van het toestel."

NIET WAAR. Deze sporen komen niet van het apparaat omdat er geen deeltjes worden verbrand. Maar onze lucht is van nature "vuil", d.w.z. verontreinigd door deeltjes van verschillende oorsprong: pollutie, bakvet, stof, sigaretten- of kaarsenrook, spuitbussen. Tijdens het verwarmen, worden deze deeltjes door het verwarmingstoestel altijd naar dezelfde plekken verplaatst, waar ze zich kunnen afzetten (zoals rond een schilderij). Dankzij het ASP-systeem (vuilwerende bescherming) op de stralingspanelen van Atlantic bent u van dit ongemak bevrijd.

Tips van Atlantic

Opdat uw stralingspanelen optimaal zouden werken, raadt Atlantic u aan om ze niet verdekt op te stellen, maar op een plaats waar lucht en warmte vrij kunnen circuleren. Vermijd de toestellen achter een deur of meubel te plaatsen, of onder een kader of gordijn. Stralingspanelen lenen zich uitstekend voor leefruimtes en voor ruimtes met een hoog plafond.