Salle de bains - Gamme

Hoe uw badkamerverwarming installeren: ons advies

HET INSTALLATIEPROCES STAP VOOR STAP UITGELEGD VOOR EEN GEMAKKELIJKE EN SNELLE MONTAGE

Een handdoekdroger installeren is niet al te ingewikkeld. U moet wel rekening houden met enkele eenvoudige regels om de goede werking en de veiligheid van de gebruikers te garanderen.

U heeft uw handdoekdroger gekozen, nu is het tijd om hem te installeren.

  

DE JUISTE PLAATS BEPALEN

Begin met het bepalen van de ideale plaats waar het toestel ongehinderd kan functioneren. De lucht moet gemakkelijk rond het toestel en in de ruimte kunnen circuleren (convectie). De regel: minimaal 20 cm boven de vloer, minimaal 15 cm onder het plafond en minstens 15 cm vrije ruimte langs de zijkanten van het apparaat. Indien mogelijk is het raadzaam de radiator te installeren in een ruimte die vrij is van meubels en andere spullen, zo mogelijk tegen een koude wand. Wanneer de radiator is uitgerust met een ventilator, is het van essentieel belang om de luchtinlaat en -uitlaat van het toestel niet te belemmeren.

BESCHERMING VAN DE GEBRUIKER EN VEILIG GEBRUIK VAN HET APPARAAT

Het beschermingsniveau van elektrische apparaten tegen spatwater wordt bepaald door hun IP-classificatie die aangeeft in welke zones van een natte ruimte deze toestellen veilig kunnen worden geïnstalleerd.

De toestellen van Atlantic hebben een IP-klasse tot IP24 en mogen worden geïnstalleerd in de zones 2 of 3 van uw badkamer, afhankelijk van de regelgeving in het land van installatie.

De IP-classificatie van Atlantic garandeert een veilig gebruik van haar apparaten.

image_alt
BEVESTIGING EN OPHANGING

Vergeet niet de elektriciteit uit te schakelen voordat u met de installatie van uw toestel begint of er onderhoud aan uitvoert. Duid op de muur de bevestigingspunten voor het toestel aan. Bevestig het correct aan de muur met gereedschap en boren die aangepast zijn aan het muurtype. Bij gipsplaten (veel voorkomend) moet u speciale pluggen gebruiken.

  

AANSLUITING

De aansluiting dient te gebeuren volgens de instructies in de handleiding. Let op de spanning, kijk hiervoor op het typeplaatje. De toestellen worden ofwel geleverd met een stekker voor directe aansluiting, ofwel met een 3-aderige kabel (blauw=nulleider, bruin=fase, zwart=stuurdraad). De toestellen zijn dubbel geïsoleerd en mogen in geen geval worden geaard. Bij een gemengd toestel (met elektrische steunverwarming) moeten naast de waterzijdige aansluitwerkzaamheden, dezelfde installatieprincipes worden gevolgd.