image_alt

Hoe uw badkamerradiator kiezen: ons advies

DE MODERNE HANDDOEKDROGERS ZIJN DECORATIEF OP ZICH EN HEBBEN HUN PLAATS IN ONZE BADKAMER VEROVERD.

U MAG ECHTER NIET LICHTZINNIG TE WERK GAAN BIJ HET MAKEN VAN UW KEUZE. HIERNA VINDT U EEN OVERZICHT VAN DE BELANGRIJKSTE SELECTIECRITERIA DIE U ZULLEN HELPEN BIJ UW ZOEKTOCHT.

De handdoekdroger is een onmisbaar element van comfort geworden in uw badkamer. Het aanbod is overvloedig en het is niet altijd gemakkelijk uw weg erin te vinden. Om het gepaste toestel te selecteren, moet u zich eerst enkele vragen stellen.

  

HOE VERWARMT U?

Eerste vraag: hoe verwarmt u? De keuze van de radiator moet worden afgestemd op de bestaande installatie: een elektrische radiator als u elektrisch verwarmt, een warmwaterradiator als u met een cv-ketel of een warmtepomp verwarmt. En met een hybride systeem kan uw handdoekdroger in de winter op uw cv-kring werken en in het tussenseizoen of in de zomer kan u de elektrische steunverwarming inschakelen (wanneer de centrale verwarming is uitgeschakeld).

  

DIMENSIONERING

Tweede vraag betreft de dimensionering. Dit hangt af van het benodigde verwarmingsvermogen – in het algemeen neemt men ongeveer 100W/m² - maar ook van de gewenste grootte van het toestel. Hoe krachtiger het toestel, hoe groter het is. Zo kan u er meer handdoeken tegelijk op kwijt. Tot slot moet u rekening houden met de benodigde én met de beschikbare ruimte in uw badkamer voor een correcte installatie van het toestel.

  

INSCHATTING BENODIGD VERWARMINGSVERMOGEN

image_alt

Technologie 3CS
CHAUFFER LA PIÈCE, SÉCHER ET CHAUFFER LES SERVIETTES

Nog een belangrijke vraag: kan mijn radiator tegelijkertijd mijn badkamer verwarmen en de badhanddoeken die erop hangen, drogen en verwarmen?

Niet alle klassieke handdoekdrogers die vol hangen met handdoeken kunnen namelijk de badkamer nog voldoende verwarmen. De 3CS-technologie van Atlantic (triple comfort system) biedt een antwoord op de drie vragen.

De handdoekdroger is uitgerust met een ventilator die uw badkamer snel opwarmt terwijl u doucht. Het elektronisch gestuurde verwarmingselement behoudt de temperatuur in alle omstandigheden, zelfs wanneer de handdoekdroger vol hangt met handdoeken.

   

Meer lezen

image_alt
VAN COMFORT NAAR BESPARING

Maar het begrip comfort houdt daar niet op. Een radiator die de badkamer verwarmt en tegelijkertijd de handdoeken droogt en verwarmt, prima!

En als hij ook nog zijn werking kan aanpassen aan de verschillende gebruiksperiodes, nog beter! Met de programmeersystemen van Atlantic kan u naar believen schakelen tussen de Eco- en Comfortmodus. Met de functie douchecyclus kan u instellen dat het apparaat draait zolang u in de badkamer bent, voor een optimaal comfort.

Resultaat: de gebruiker komt in een warme badkamer, kan zich afdrogen met een warme handdoek en deze na gebruik snel laten drogen.

  

Meer lezen

Le design par Atlantic
DESIGN

En last but not least: het design. Voor elke smaak is er een handdoekdroger (grootte en vorm van de buizen, draaibare apparaten, enz.). Hetzelfde geldt voor de kleuren: tussen het zeer klassieke wit en het trendy chroom ligt een waaier van kleuren, van de felste tot de zachtste, zodat u altijd een handdoekdroger vindt die in uw badkamer past.

  

Meer lezen

Nefertiti
HANDDOEKDROGERS

In het badkamergamma van Atlantic vindt u radiatoren in alle vormen en kleuren, ook draaibare en smalle modellen. Zo vindt u voor elke badkamer, ongeacht de stijl of de grootte, een passend toestel.

Met de badkamerradiatoren van Atlantic kan u uw badkamer verwarmen en uw handdoeken drogen en verwarmen, en dat allemaal tegelijkertijd.

Uw badkamercomfort wordt een totaalcomfort.

Ontdek het gamma handdoekdrogers