picto Diamond Quality email
Boilertechnologieën Diamond Quality email
picto Diamond Quality email
Eersteklas bescherming van uw kuip door Atlantic.

De voornaamste functie van het email bestaat erin de kuip van uw warmwatertoestel of in de kuip geïntegreerde elementen te beschermen tegen kalkaanslag en roest.

Een kuip van slechte kwaliteit loopt een veel groter risico op roestvorming en storingen. Daarom is het ook heel belangrijk dat de emaillaag van de kuip de ideale dikte heeft. Als de laag te dun is dan wordt er immers corrosie gevormd doordat het email oplost. Is de laag te dik dan scheurt het email en treedt daar corrosie op.

Het is daarom uiterst belangrijk om de best mogelijke kwaliteit email te gebruiken om de soliditeit, goede werking en lange levensduur van uw boiler te garanderen.

Het duurzame email dat wij gebruiken is van diamantkwaliteit (Diamond quality). Zo bent u verzekerd van een lange, storingsvrije werking van uw boilerkuip.


pictoMEER LEZEN

De diamantkwaliteit verwijst zowel naar onze kennis van deze technologie als naar de samenstelling van het email. Het zirkonium in het email dat wij gebruiken wordt immers ook gebruikt om synthetische diamanten te maken!

Loïc, specialist in technologieën voor waterverwarming en SWW-productie bij Atlantic: « Dankzij onze diamantkwaliteit emaillaag kan u op uw twee oren slapen. Uw boiler is perfect beschermd en zal lang storingsvrij meegaan! ». « Onze nieuwste generatie email van diamantkwaliteit behoort wereldwijd tot de beste in zijn soort! »

Wat onze knowhow betreft, hebben wij voor de productie van deze diamantkwaliteit emaillaag een aantal uiterst gesofisticeerde procedés ontwikkeld:

  • De voorbereiding en reiniging van de stalen binnenwanden vóór het emailleren gebeurt door stralen bij 30 bar en reinigen met perslucht.
  • Het aanbrengen van de emaillaag gebeurt met draaiende bewegingen door lakgieten (boilers kleine inhoud), kogelstralen (staande boilers, grote inhoud, combi en indirecte boilers) en verstuiving van elektrostatisch poeder (middelgrote inhoud).
  • De sleutel tot het verkrijgen van het beste email is voorkomen dat het water in het email plots ontsnapt. De porositeit ervan moet dus worden verminderd. Om dit doel te bereiken, worden verschillende technieken gebruikt: luchtstraal van 60°C, stoombehandeling bij 140°C en bakken op 850°C.
  • Om de best mogelijke kwaliteit te garanderen, wordt ons email onderworpen aan strenge kwaliteitscontroles: bij elke aanmaak, kwaliteitscontrole van het email na aanbrengen (densiteit, textuur…); voor elke reeks, controle van de dikte van de emaillaag na het bakken; en voor elk product, visuele controle van de binnenwand van de kuip vóór de assemblage.

« Voor het emailleren heeft Atlantic gekozen voor een ecologische oplossing, veel veiliger dan zuurbeitsen! »

image_alt