picto Steatite
picto Steatite
Verwarmingstechnologie met keramisch element voor uw comfort

Dankzij de exclusieve gepatenteerde steatiettechnologie van Atlantic geniet u bij dagelijks gebruik van uw boiler van een lange levensduur, een optimale werking en mooie besparingen.


pictoMEER LEZEN

ONTSNAP AAN PROBLEMEN MET DE WATERKWALITEIT

Water is een chemisch medium dat geladen is met positieve en negatieve ionen. Wanneer het aantal ionen in evenwicht is, is het water neutraal geladen.

Afhankelijk van de regio is het toegevoerde water echter niet altijd evenwichtig. Agressief, hard en sterk gemineraliseerd water kan corrosie of kalkaanslag veroorzaken, waardoor de prestaties van uw boiler verminderen en de levensduur verkort.

Met de steatiettechnologie van Atlantic hoeft u zich hierover geen zorgen meer te maken. De steatietweerstand is bijzonder goed aangepast aan onevenwichtig water:

Geen rechtstreeks contact met het water

Groot warmte-uitwisselingsoppervlak dat kalkaanslag vermindert

Met de steatiettechnologie van Atlantic blijft uw boiler lang efficiënt werken, zelfs onder moeilijke omstandigheden.

EEN GEBRUIKSVRIENDELIJKE TECHNOLOGIE

KALKAANSLAG, OF KETELSTEEN, IS GOED VOOR UW BOILER... MAAR IN ZEER BEPERKTE HOEVEELHEID.

Na verloop van tijd heeft water dat hard of zacht was de neiging om zichzelf in evenwicht te brengen door de deeltjes die het teveel bevat, af te voeren.

In agressief zacht water tasten de overtollige agressieve deeltjes de metalen kuip aan via de natuurlijke microscopische scheurtjes in de emaillaag. Na verloop van tijd leidt dit tot lekken in de kuip.

In hard water hopen de overtollige beschermende deeltjes zich op de wanden van de kuip op en vormen ze een beschermende film. Ondanks het slechte imago beschermt kalksteen in beperkte hoeveelheid de kuip tegen corrosie.

De steatietweerstand is beschermd door een geëmailleerde stalen huls. Deze heeft een groot warmte-uitwisselingsoppervlak dat het geluid van de verwarming reduceert. Voor de vervanging ervan is het niet nodig om de boiler af te tappen. Een extra voordeel bij onderhoud.

Met de steatiettechnologie van Atlantic, geniet u van warm water zonder storende geluiden en zonder nachtmerries over het onderhoud van uw boiler!

EEN KRACHTIGE BRON VAN COMFORT

Atlantic heeft het grootste gamma boilers met steatiettechnologie zodat wij u een persoonlijke oplossing kunnen bieden op maat van uw specifieke behoeften.

De boilers zijn uitgerust met een steatietweerstand van 1200 W tot 3000 W zodat u kan genieten van een snelle opwarming van uw sanitair water, ongeacht de buitentemperatuur.

Alle boilers hebben een kuip van 30 tot 300 L. Uw gezin en u zullen nooit zonder warm water komen te zitten.

Bovendien garanderen de specifieke kenmerken van elk gamma een oplossing die aangepast is aan de grootte van uw installatie.

In het steatietaanbod van Atlantic vindt u sowieso een oplossing voor uw specifieke warmwaterbehoeften.

image_alt