picto Werkingsprincipe Explorer
Boilertechnologieën Werkingsprincipe Explorer
picto Werkingsprincipe Explorer
Warmtepompboilertechnologie – de beste oplossing in alle weersomstandigheden

De bescherming van het milieu en de ontwikkeling van hernieuwbare energiebronnen zijn vandaag de dag essentieel in de verwarmingstechniek. In het licht van deze nieuwe uitdagingen qua energie, heeft Atlantic gebruik gemaakt van haar ervaring in de multi-energiesector om haar inspanningen op dit vlak op te voeren.


pictoMEER LEZEN

De warmtepompboilers van Atlantic zijn een perfect voorbeeld van efficiënte en milieuvriendelijke oplossingen. De warmtepompboiler bevat namelijk een warmtepomp die de gratis, schone en hernieuwbare energie in de omgevingslucht gebruikt als energiebron om het water op te warmen.

De warmtepompboilers van Atlantic vormen een zuinige en milieuvriendelijke oplossing voor de bereiding van sanitair warm water, zelfs ’s nachts en bij storm of regen.

Hoe werkt het?

De warmtepompboiler werkt volgens hetzelfde principe als de warmtepomp: warmte wordt onttrokken aan de buitenlucht en gebruikt om het water in de kuip op te warmen. De ventilator (1) zuigt omgevingslucht aan. De warmte uit deze aangezogen lucht wordt afgegeven aan het koelmiddel in de verdamper (2), waar de koelvloeistof gasvormig wordt. Dit gas wordt samengedrukt in de compressor (3). In de condensor (4) geeft het gas de geaccumuleerde warmte af aan het water in de kuip. Door de afkoeling wordt het gas weer vloeibaar. De druk van de vloeistof wordt nog verlaagd door het expansieventiel (5). De elektrische steunverwarming (6) wordt enkel geactiveerd als de warmtepomp niet aan de vraag kan voldoen.

image_alt