image_alt

Hoe uw boiler kiezen: ons advies

U VERWACHT VAN UW BOILER DAT HIJ U NOOIT IN DE STEEK LAAT, DAT U OP ELK MOMENT VAN WARM WATER KAN GENIETEN ZONDER DAT UW FACTUUR DE PAN UIT SWINGT. WIJ GEVEN U HIER ENKELE BASISTIPS ZODAT U GEEN VERKEERDE KEUZES MAAKT.

Warm water? Een onmisbaar comfortelement dat men gebruikt zonder erover na te denken. Maar het komt niet van nature warm uit de kraan! De moeilijkheid: die boiler kiezen die u permanent warm water bezorgt, op de juiste temperatuur en zonder u te ruïneren.

  

UW BEHOEFTEN INSCHATTEN

De hoeveelheid warm water hangt af van het aantal personen in uw gezin en hun gewoonten. Gemiddeld mag u rekenen op 40 à 50 liter SWW per persoon per dag. Een goede inschatting is van cruciaal belang, want als de boiler te klein is, krijgt u een koude douche; is hij te groot, dan swingt uw factuur de pan uit, omdat er te veel water voor niks wordt opgewarmd. Er zijn ook slimme boilers die het dagelijks verbruik opslaan en de warmwaterproductie aanpassen aan de behoeften.

  

UW WARMWATERBEHOEFTE INSCHATTEN

image_alt
WATERKWALITEIT

De kwaliteit van het water in het waterleidingnet kan een rechtstreekse invloed hebben op de levensduur van uw toestel. Als het evenwichtig is, niet te zacht niet te hard, dan moet u zich geen zorgen maken. Als het echter te hard is, kan het kalkaanslag veroorzaken, en dan vooral op de weerstand. Als het te zacht is, kan het leiden tot vroegtijdige corrosie van de kuip. Opteer daarom voor een boiler waarbij de weerstand beschermd is door een huls (in steatiet). En pas op voor ontharders. Als deze slecht afgesteld zijn, leveren ze water dat te zacht, en dus corrosief is.

   

VOOR ELK WATERTYPE RAADT ATLANTIC EEN BEPAALD TYPE BESCHERMING AAN

image_alt

WELK MODEL KIEZEN?

U kan opteren voor een klassieke elektrische boiler, een warmtepompboiler of een zonneboiler. Ander belangrijk detail: kies de juiste plaats, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Naargelang het model kunnen de toestellen op verschillende manieren en op eender welke plaats worden geïnstalleerd, van de meest krappe (elektrische boiler) tot een wat ruimere, zelfs een technisch lokaal (zonne- en warmtepompboiler). 

Lineo
ELEKTRISCHE BOILER

Dit is de goeie ouwe elektrische accumulatieboiler. Voordelig in aankoop en gemakkelijk te installeren, kortom de eenvoudigste oplossing: een elektrische weerstand verwarmt het water in de kuip. Eenvoudig maar ook doeltreffend: een moderne accumulatieboiler bezit een elektronische thermostaat, een display en, de meest geavanceerde, zelflerende functies. Dit betekent dat het toestel zich aanpast aan het verbruikspatroon in uw gezin… Resultaat: tot 20 % besparen! 

  

  

Ontdek hier ons gamma elektrische boilers
Calypso VM
WARMTEPOMPBOILER

Het is waarschijnlijk de eenvoudigste en modernste oplossing om uw factuur met minstens de helft te verlagen. Hier geen collector op het dak, maar een combinatie van een warmwaterreservoir en een warmtepomp (WP). Naargelang het model haalt de WP de warmte uit de omgevingslucht –monobloc geïnstalleerd in een onverwarmde ruimte van minstens 20 m² – of uit de buitenlucht –splitmodel – en geeft deze warmte af aan het water in het reservoir. 

  

  

Ontdek hier ons gamma warmtepompboilers
Duotherm
SANITAIRWARMWATERBEREIDER

Dit is een zeer praktische oplossing om te combineren met de verwarmingsketel: SWW-bereiders die compatibel zijn met alle soorten ketels die als back-up worden gebruikt. In de winter verwarmt de ketel het water door de warmtegeleidende vloeistof die in de warmtewisselaar circuleert. In de zomer neemt het warmwaterreservoir het over dankzij de geïntegreerde elektrische weerstand (gemengd model). 

  

  

Ontdek hier ons gamma sanitairwarmwaterbereiders