Fonctionnement des pompes à chaleur aérothermie

Werking aerothermische warmtepompen

Werkingsprincipe

FRISSE LUCHT GEBRUIKEN OM U TE VERWARMEN!

Warmtepompen zijn zowel economisch als ecologisch, zij halen de gratis warmte uit de buitenlucht om uw woning te verwarmen of te koelen en, eventueel, sanitair warm water te produceren.

Deze energievorm is gebaseerd op het warmteterugwinprincipe, calorieën die in overvloed aanwezig zijn in de lucht worden gebruikt voor het verwarmen of koelen van uw woning. De energie wordt naar een warmtepomp geleid die gebruik maakt van een thermodynamisch apparaat om de warmte over te dragen en uw woning, naar wens, te verwarmen of te koelen. Dit soort energie is onuitputtelijk en zorgt voor een aanzienlijke besparing op uw verwarmingskosten.

De warmtepomp verbruikt enkel elektriciteit om de compressor en zijn toebehoren te laten draaien. Daarom is de elektriciteit die hij nodig heeft 3 tot 4 keer lager dan de energie die hij produceert.

De prestatiecoëfficiënt (COP) meet de verhouding tussen de geleverde energie en de gebruikte energie: een warmtepomp met een COP van 3 verbruikt bijvoorbeeld 1 kWh elektriciteit en levert 3 kWh aan het verwarmingssysteem.

Voordelen van aerothermische warmtepompen

  • Natuurlijke, niet-vervuilende en onuitputtelijke energie
  • Uiterst efficiënt (tot 75 % besparen op uw factuur)
  • Geschikt voor alle klimaatzones
  • Technologie voor centrale verwarming, koeling en warmwaterproductie

  

Werkingsprincipe warmtepompboiler:

image_alt