Hoeveel bedraagt jouw warmtepompboilerwinst ?

Tot € 1050besparing per jaar

Aangezien een warmtepompboilertot 75% minder energie verbruikt dan een klassieke elektrische boiler,kan je met een warmtepompboiler je sanitair warm water maar liefst drie keer goedkoper verwarmen.Zo bespaar je, afhankelijk van je gezinsgrootte en verbruikspatroon, ca. € 1050per jaar.

Profiteer van de energiepremies

Warmtepompboilers besparen niet alleen op de energierekening.In tegenstelling tot klassieke boilers op gas, stookolie of elektriciteit, komen ze in de drie gewesten in aanmerking voor premies.Dat maakt de overschakeling op een warmtepompboiler nog voordeliger.

50% minder CO2 -uitstoot

Een warmtepompboiler stoot de helft minder CO2 uit dan een boiler gekoppeld aan een gas of stookolieketel, en is dus een heel pak milieuvriendelijker. Ook vergeleken met een klassieke elektrische boiler is een warmtepompboiler dankzij zijn hoge rendement tot 75% eenveel ecologischere keuze. Een elektriciteitscentrale heeft een rendement van slechts 40%.

Optimaal gebruik van zonnestroom

Heb je fotovoltaïsche zonnepanelen? Dan zijn warmtepompboilers extra interessant. Want warmtepompboilers die smart grid ready zijn, kunnen gekoppeld worden aan de elektriciteitsproductie van je zonnepanelen en functioneren als thermische batterij voor je zonnestroom die ze omzetten in zonnewarmte.De manier bij uitstek om je zelfopgewekte elektriciteit optimaal zelf te benutten.

Bereken jouw warmtepompboilerwinst Hoe verlaag je jouw energiefactuur ?